8-6-2018
Geen kousen of dassen dit jaar. Voor Vaderdag willen de Vrouwenraad en de Gezinsbond 20 dagen geboorteverlof voor alle papaís, ongeacht hun statuut en zonder inkomensverlies. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat een overgroot deel van de bevolking voorstander is voor meer geboorteverlof. De petitie die de Vrouwenraad en de Gezinsbond vorig jaar lanceerden, haalt bijna de kaap van de 10.000 handtekeningen. "Een duidelijk signaal voor de regering om daar nu eindelijk werk van te maken", zeggen de Vrouwenraad en De Gezinsbond.
4-6-2018
Ben jij ervan overtuigd dat de wereld meer feminisme en sterke feministes nodig heeft? Dan ben jij misschien de ideale kandidaat voor het Feminist Lab van de Vrouwenraad! Van 14 tot 16 september 2018 willen we jonge feministen samenbrengen om ideeŽn en ervaringen uit te wisselen, gesprekken te voeren en te reflecteren over feminisme en vrouwenrechten.
29-5-2018
De Vrouwenraad heeft een deeltijdse vacature (50%) voor een inhoudelijk medewerker in het domein gender en armoede. Wij bieden een contract van onbepaalde duur. Snelle indiensttreding is voorzien.
In het kader van de komende gemeenteraadsverkiezingen wil de Vrouwenraad de toekomstige nieuwe besturen sensibiliseren voor een degelijk lokaal gelijkekansenbeleid V/M. Hiervoor stellen wij een kort 10-puntenplan en een uitgebreid memorandum ter beschikking. Met dit programma vragen wij specifieke aandacht voor de meest kwetsbare groepen, en dit in alle beleidsdomeinen.
20 dagen verlof voor vaders en meemoeders na de geboorte van een kind, ongeacht hun statuut en zonder inkomensverlies. De Vrouwenraad en de Gezinsbond lanceren een online petitie om hun eisen inzake geboorteverlof kracht bij te zetten. "In het verleden bleek uit verschillende onderzoeken dat een overgroot deel van de bevolking voorstander is van meer geboorteverlof. Met deze petitie willen we de druk op de regering verhogen om daar nu eindelijk werk van te maken", zeggen Magda De Meyer, voorzitter van de Vrouwenraad, en Manu Keirse, gezinspolitiek secretaris van de Gezinsbond.

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

* verplicht