'Miriam' the movie
De Vrouwenraad coördineerde het MIRIAM-project (2016-2017). Dit filmpje maakt duidelijk wat het project betekende op lokaal vlak, voor de alleenstaande mama’s, de professionals en alle stakeholders die bijgedragen hebben tot het succes van het project.

De Vrouwenraad coördineerde het MIRIAM-project (2016-2017).
Dit filmpje maakt duidelijk wat het project betekende op lokaal vlak, voor de alleenstaande mama’s, de professionals en alle stakeholders die bijgedragen hebben tot het succes van het project.

Het project 'MIRIAM' wil door middel van intensieve begeleiding de empowerment van alleenstaande moeders in het OCMW verhogen, het sociaal isolement doorbreken en de armoede terugdringen, dit alles met het oog op maatschappelijke en socio-professionele integratie. Speciaal daartoe aangestelde casemanagers werken een programma uit met zowel individuele als collectieve begeleiding, vanuit een holistisch en gendersensitief perspectief. Zo wordt er gewerkt rond informatie, participatie, kennen en gebruikmaken van rechten, toeleiding naar dienst– en hulpverlening en naar vorming. Ook de ontwikkeling van een kritisch bewustzijn en werken aan verandering, zelfbeeld en zelfvertrouwen maken deel uit van de begeleiding.

 


Terug naar zoekresultaten