20-1-2021
De Europese Unie ligt aan de basis van vele wetgevende en andere beleidsinitiatieven in BelgiŽ en Vlaanderen. Met de eerste 'Gendernieuws uit Europa' van 2021 blikken we vooruit op de beleidsagenda 2021 en de prioriteiten van het EU voorzitterschap inzake gendergelijkheid, een stand van zaken over de in het vooruitzicht gestelde EU Richtlijn over minimumloonbescherming, informatie over de nieuwe strategie voor de rechten van slachtoffers en over de besluiten van de Raad over de mensenrechten, participatie en welzijn van ouderen in tijden van digitalisering.
10-12-2020
Van in het begin van het jaar tot nu werden er al minstens 20 vrouwen vermoord door hun (ex)-partner. Die vrouwen zijn niet zomaar het voorwerp van statistieken, zij zijn meer dan anonieme cijfers, zij zijn meer dan een faits divers. De twee Vrouwenraden willen dat de samenleving niet langer wegkijkt van deze schande. Dat doen ze door samen met bekende personen de vermoorde vrouwen een gezicht te geven, door hun leven, hun passie(s) en hun geschiedenis kort te schetsen, door hun kinderen te vermelden, hun jobs, hun vrienden, enz.
25-11-2020
We spreken van menstruatiearmoede wanneer je je in een situatie bevindt waarin je geen (herbruikbare) maandverbanden, absorberend ondergoed, tampons of cups kunt kopen om het bloed op te vangen. Simpelweg omdat je er geen geld voor hebt. Nochtans is dit een basisbehoefte van iedereen die menstrueert.
25-11-2020
Last month (October 22nd) the Dutch-speaking Council of Women of Belgium (Vrouwenraad), the Gender Information Centre NORA and the Hungarian Women's Lobby (the last two as members of the project consortium) organised a webinar on Gender sensitive education - focus on curricula. Do you wish to relisten to the contributions or discussions? Did you register but were you unable to attend?
19-11-2020
De Algemene Vergadering van de Vrouwenraad heeft vandaag Meron Knikman tot nieuwe voorzitter verkozen. Zij neemt de fakkel over van Magda De Meyer, die na acht jaar voorzitterschap afscheid neemt.

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

* verplicht