9-7-2018
In het kader van de komende gemeenteraadsverkiezingen wil de Vrouwenraad de toekomstige nieuwe besturen sensibiliseren voor een degelijk lokaal gelijkekansenbeleid V/M. Hiervoor stellen wij een kort 10-puntenplan en een uitgebreid memorandum ter beschikking. Met dit programma vragen wij specifieke aandacht voor de meest kwetsbare groepen, en dit in alle beleidsdomeinen.
5-7-2018
Het is een goede zaak dat de voorwaarden voor abortus niet meer in het Strafwetboek staan, maar het huidige wetsvoorstel van de meerderheidspartijen is pover in verhouding tot wat de Vrouwenraad en CFFB, koepelorganisaties van vrouwenbewegingen in België, vragen. We hernemen nog eens wat voor ons de inzet is.
3-7-2018
Wat leeft er in Europa op vlak van gendergelijkheid en vrouwenrechten? Deze nieuwsbrief geeft een overzicht van enkele belangrijke ontwikkelingen binnen de Europese Unie en de Raad van Europa, zoals het onderzoek ‘Pesten en seksuele pesterij in de politiek, in de openbare ruimte en op de werkvloer’, het besluit van het Europees Parlement over gendergelijkheid in de mediasector, de plannen van de G7 voor de economische en politieke empowerment van vrouwen en het stoppen van seksueel en gendergerelateerd geweld en nog veel meer!
4-6-2018
Ben jij ervan overtuigd dat de wereld meer feminisme en sterke feministes nodig heeft? Dan ben jij misschien de ideale kandidaat voor het Feminist Lab van de Vrouwenraad! Van 14 tot 16 september 2018 willen we jonge feministen samenbrengen om ideeën en ervaringen uit te wisselen, gesprekken te voeren en te reflecteren over feminisme en vrouwenrechten.
20 dagen verlof voor vaders en meemoeders na de geboorte van een kind, ongeacht hun statuut en zonder inkomensverlies. De Vrouwenraad en de Gezinsbond lanceren een online petitie om hun eisen inzake geboorteverlof kracht bij te zetten. "In het verleden bleek uit verschillende onderzoeken dat een overgroot deel van de bevolking voorstander is van meer geboorteverlof. Met deze petitie willen we de druk op de regering verhogen om daar nu eindelijk werk van te maken", zeggen Magda De Meyer, voorzitter van de Vrouwenraad, en Manu Keirse, gezinspolitiek secretaris van de Gezinsbond.

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

* verplicht