12-2-2018
De Auwch Award 2017 gaat naar de KBVB voor hun ongelijk financieel en vestimentair beleid. Het Belgisch nationaal damesvoetbalelftal, de Red Flames, moest afgelopen zomer op het EK voetbal het veld op in mannentruitjes en –shortjes die recht uit de herenvoorraad kwamen. Veel te groot uiteraard, helemaal niet ontworpen voor dames. Gelukkig spelen ze vanaf 2018 in een eigen tenue. Maar de KBVB maakt zich wel nog altijd schuldig aan loon- of premiediscriminatie.
30-1-2018
Begin deze week lazen we in De Standaard in ‘De Grote Markt’ een stuk onder de titel ‘Lager loon voor vrouwen? Het ligt aan de kinderen’. De auteur heeft het over de “opmerkelijke” resultaten van een studie die het effect onderzocht van kinderen op de loonkloof tussen mannen en vrouwen in Denemarken. Deze column roept toch wat vragen op.
3-1-2018
In het kader van de komende gemeenteraadsverkiezingen wil de Vrouwenraad de toekomstige nieuwe besturen sensibiliseren voor een degelijk lokaal gelijkekansenbeleid V/M. Hiervoor stellen wij een kort 10-puntenplan en een uitgebreid memorandum ter beschikking. Met dit programma vragen wij specifieke aandacht voor de meest kwetsbare groepen, en dit in alle beleidsdomeinen.
20 dagen verlof voor vaders en meemoeders na de geboorte van een kind, ongeacht hun statuut en zonder inkomensverlies. De Vrouwenraad en de Gezinsbond lanceren een online petitie om hun eisen inzake geboorteverlof kracht bij te zetten. "In het verleden bleek uit verschillende onderzoeken dat een overgroot deel van de bevolking voorstander is van meer geboorteverlof. Met deze petitie willen we de druk op de regering verhogen om daar nu eindelijk werk van te maken", zeggen Magda De Meyer, voorzitter van de Vrouwenraad, en Manu Keirse, gezinspolitiek secretaris van de Gezinsbond.

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

* verplicht


Gendernieuws uit Europa 2016