Hoog contrast NL FR EN
nederlandstalige Vrouwenraad vzw
Home
ID
Persberichten
Standpunten
Dossiers
Publicaties
Prikbord
Agenda
Gelijkekansenbeleid
Fotogalerij
Nieuwsbrief

Nederlandstalige
Vrouwenraad
Middaglijnstraat 10
1210 Brussel
t: +32 (0)2/229 38 18-19
f: +32 (0)2/229 38 66
info@vrouwenraad.be 
Links Sitemap Contact
 
 
 
U bevindt zich hier: Welkom
bloem

Welkom


  

 

 

Europese top over migratie en asiel
Brussel, 15-16 oktober 2015
Op de agenda van de Europese Raad vandaag en morgen staan de bespreking van alle aspecten van migratie en de voorbereidingen voor de top van Valletta over migratie in november. De Vrouwenraad schreef n.a.v. deze top een brief naar premier Michel om eropaan te dringen dat België de vraag van de vrouwenbeweging om een gendergevoelig opvangbeleid daadwerkelijk bepleit en ondersteunt.
Deelnemen kan tot 15 november 2015
De Vrouwenraad staat achter toegankelijke, kwaliteitsvolle en betaalbare kinderopvang. Tegenwoordig moeten ouders -bij wijze van spreken- al vóór de conceptie op zoek naar een plekje voor hun baby. Ben jij een gebruiker van opvang? Hoe verliep je zoektocht ? Stond je op een (lange) wachtlijst? Kreeg je correctie info? ...
Laat het ons weten. Enkele minuutjes van je tijd volstaan om ons kostbare informatie te verschaffen. Je deelname blijft anoniem en vertrouwelijk.

Vrouwen die na kanker een borstreconstructie wensen, kunnen kiezen tussen een synthetisch implantaat en lichaamseigen weefsel, de zogenaamde warme-borstreconstructie.
Bij de tweede optie moet de patiënte zelf ongeveer 2500 à 3000 euro per borst opleggen. Een smak geld voor heel wat vrouwen. De keuze is voor hen dus snel gemaakt.
9 juni 2015
Het Feministisch Sociaal-Economisch Platform (vertegenwoordigd door Magda De Meyer - Vrouwenraad, Sofie De Graeve - VOK en Hafida Bachir - Vie Féminine) kaartte deze ochtend de impact van de geplande verlaging van de inkomensgarantie-uitkering bij onvrijwillig deeltijds werk (IGU) op vooral vrouwen aan bij Kris Peeters, federaal minister van Werk. De minister erkende de bekommernissen die het platform aanbracht en engageerde zich om alternatieve oplossingen binnen de krijtlijnen van het regeerakkoord voor te leggen aan het platform. 

 


print

 

 

 


 
   

 
Prikbord
 
Europese top over migratie en asiel

Boek: Marguerite De Riemaecker, de eerste vrouwelijke minister in ons land

MILADY! Waar vrouwenrechten echt over gaan

Brochure 'Anti-seksisme: gebruiksaanwijzing'

Empowerend werken met vrouwelijke asielzoekers


 
Volg de Vrouwenraad