Hoog contrast NL FR EN
nederlandstalige Vrouwenraad vzw
Home
ID
Persberichten
Standpunten
Dossiers
Publicaties
Prikbord
Agenda
Gelijkekansenbeleid
Fotogalerij
Nieuwsbrief

Nederlandstalige
Vrouwenraad
Middaglijnstraat 10
1210 Brussel
t: +32 (0)2/229 38 18-19
f: +32 (0)2/229 38 66
info@vrouwenraad.be 
Links Sitemap Contact
 
 
 
U bevindt zich hier: Welkom
bloem

Welkom


  

 

 

Juni 2014 - juni 2015
In de aanloop naar de 20ste verjaardag van het Peking Actieplatform in 2015 voert UN Women een heel jaar lang campagne  om een nieuwe impuls te geven aan de doelstellingen van Peking met hernieuwde engagementen, versterkte acties en meer middelen.
Iedere maand zet UN Women één van de 12 strategische actiedomeinen in de kijker. De Vrouwenraad volgt deze campagne op de voet op met korte reacties of aanvullingen op elk maandthema.

De Vrouwenraad toetste het Vlaams Regeerakkoord 2014-2019 aan zijn memorandum. Door het gelijkekansenbeleid v/m in te schrijven in het regeerakkoord komt de nieuwe Vlaamse regering alvast tegemoet aan een eerste aanbeveling van de Vrouwenraad. Een minpuntje is wel dat 'gelijke kansen' geen duidelijk zichtbare schakel is in de verbindingsketen.

De Vrouwenraad heeft zijn aanbevelingen voor de realisatie van gelijkheid v/m opgelijst in memoranda voor de verschillende beleidsniveaus. Wij vragen dat de onderhandelaars voor de federale en regionale regeringsvorming onze eisen meenemen bij het opstellen van de federale, Vlaamse en Brusselse regeerakkoorden. 

Raadpleeg ook onze deelmemoranda: Geweld | Gezondheid | Sociale bescherming

FLUIT sekstoerisme TERUG!
6 juni 2014
Voetbal een feest? Niet voor iedereen. Tijdens grote sportevenementen is er steeds een merkbare stijging in de seksuele uitbuiting van vrouwen en kinderen. Naar aanleiding van het WK voetbal roept de Vrouwenraad onze Rode Duivels en hun fans op om het internationaal manifest tegen sekstoerisme en sekshandel te ondersteunen.
Praktijkgids 'Werk en vaderschap'
Een gids voor werkgevers om een betere combinatie tussen werk en vaderschap te bevorderen
Op zondag 8 juni werden de vaders in de bloemetjes gezet. Deze dag in het teken van de band vader-kind is een speciaal moment voor vele gezinnen. Het is tevens een symbolische gelegenheid om de uitdagingen rond werk en vaderschap te onderstrepen. Met de praktijkgids 'Werk en vaderschap: Hoe en waarom tot meer evenwicht komen?' hebben werkgevers een gloednieuwe leidraad in handen.

26 mei 2014
Op basis van de voorlopige resultaten -consulteerbaar via de website van RoSa documentatiecentrum- kunnen we alvast tegenover vorige verkiezingen een lichte stijging noteren van het aantal rechtstreeks verkozen vrouwen in de Kamer en het Vlaams Parlement. Voor het Europees Parlement zien we een lichte daling. Vraag is of deze goede resultaten zich ook zullen vertalen in evenveel vrouwelijke als mannelijke ministers en staatssecretarissen.

mei 2014
Wat vinden de kandidaten voor het Europees parlement belangrijk voor het Europese gelijkekansenbeleid? De Vrouwenraad legde deze vraag voor aan de best geplaatste kandidaten op de kieslijsten aan de hand van zijn prioriteitennota Wat vrouwen verwachten van Europa.

 

 


print

 

 

 


 
   

 
Agenda
 
Vrouwenraadprijs CinemaGelijk - editie 2014

'100vrouwen 100uit & Single Mama Survival Kit'


 
Prikbord
 
Diversiteit maakt toleranter

Vint-AGE, een vrouwenperspectief in ‘Vroeger nadenken over later’

Empowerend werken met vrouwelijke asielzoekers


 
Volg de Vrouwenraad